Hartelijk Welkom

U vindt hier allerlei praktische informatie over de gemeente, kerkdiensten en verenigingen. Ook kunt u opnames van kerkdiensten downloaden. Daarnaast vindt u historische informatie over onze gemeente en algemene informatie over wat een kerk is.

Wie zijn wij...

Wie zijn wij?

Wij zijn een christelijke gereformeerde kerk. Dat wil zeggen: we baseren ons op de Bijbel als Gods Woord en op de gereformeerde belijdenisgeschriften. In onze erediensten staat de prediking centraal, waarin wordt verkondigd wie de Heere is en wie wij zijn - en hoe de Heere God in Christus Zichzelf en Zijn genade door de Heilige Geest toepast aan zondaren.

Onze gemeente telt ongeveer 300 leden. Op dit moment is onze gemeente vacant.

Op zondag komen we samen, in de regel om 9.30 en 15.30 uur (zie ook agenda).

In onze diensten gebruiken we de Herziene Statenvertaling van de Bijbel en zingen we uit de Psalmberijming van 1773. Als u deze vertaling en berijming niet bij u hebt, kunt u ze bij de koster krijgen.

 

Geschiedenis

De kerk ontstond in 1981, nadat een klein aantal mensen door een conflict buiten de Gereformeerde Kerk van Genemuiden was geraakt. In 1985 werd de huidige kerk aan de Stuivenbergstraat in gebruik genomen. In 2002 ging de erg klein geworden gemeente van Zwartsluis samen met de gemeente van Genemuiden.

Vier predikanten hebben de gemeente gediend:  ds. W. van Benthem (1981-1993), ds. H. Polinder (1994-1999), ds. J. Bos (2000-2005) en dr. A. Huijgen (2007 - 2013)

 

Free business joomla templates